čtvrtek 31. ledna 2013

Spotřebováno #1

Zkouškové vrcholí (úspěšně jsem si všechny nejtěžší zkoušky nechala na únor...) a já mám antibiotika na deset dní. Přesně tyhle podmínky jsou potřeba k tomu, abych napsala článek na blog.

Protože i já obsesivně sleduju vlogerky na youtubu, automaticky mě to vedlo k sepsání článku o kosmetice. Jednou z mých nejoblíbenějších "kategoriíí" je, jak hezky česky říkáme "spotřebováno", nebo prostě "Aufgebraucht" (sleduje tu někdo xKareninu z Hannoveru?) a je to vlastně trochu šmrcnutý i "repurchased".

Řasenky od Maybelline jsou podle mě ty nejlepší řasenky na světě. Myslím si, že z dekorativní kosmetiky jsou řasenky jedním z těch produktů, kde není nutné investovat do high-endových značek a postačí nabídka z drogérie. Mým osobním favoritem je One by One (mám ji radši i než Falsies) a už se těším, až se u nás objeví Mega Plush (alepoň já ji v obchodech ještě neviděla). Hned, jak mi přijde, že vysychá, kupuji do zásoby další.


"Největší ztrátou" je pro mě tenhle make-up od Dermacolu. Měla jsem ho ve dvou odstínech - pale a fairy - a byl to jednoznačně můj nejoblíbenější make-up vůbec. A myslím, že všechny víme, že najít ten perfektní make-up je celoživotní hledání (teda vlastně ty, které používají BB creamy už se můžou jen smát). Bohužel ho přestali vyrábět (lucky brian me) a jako náhradu jsem si na základě vlny pozitivních reakcí koupila Wake Me Up od Rimmelu. Zatím ho používám krátce, ale nijak extra nadšená nejsem.


Tohle je asi taky všeobecně známý produkt, ale kdyby o něm někdo náhodou ještě neslyšel nebo váhal: JE TO TEKUTÉ ZLATO. S tímhle topcoatem z řady better then gel nails od Essence vám nehty nejenže okamžitě zaschnou, ale zaručuju minimálně 5 DNÍ výdrž bez odštěpování a podobných zel. Stojí okolo 60 Kč a oproti různým Sally Hansen a O.P.I. je to skvělá cena podle mě. Vydržel mi zhruba rok (a to si lakuji nehty každý týden) a už jsem si samozřejmě koupila další.


Možná lehce off-topic, ale tenhle sprochový gel s "double effectem" si nemůžu vynachválit a ani nespočítám, kolikáté balení doma máme. Různé gely a pěny např. od Gillette mi přijdou dost předražený, na druhou stranu ten pocit hebkých nohou je prostě neodolatelný. Go for Nivea.


A ani poslední produkt nebude žádným překvapením - je to starý dobrý pudr Stay Matte od Rimmelu, opět jeden z těch drogérkových osvědčených výrobků, se kterým nemůžete šlápnout vedle. Vyhovuje mi, že nejsvětlejší odstín 001 Transparent je opravdu světlý, ne hnědý nebo oranžový. Věřím, že existují pudry, které vydrží déle - s tímhle se musím tak po čtyřech hodinách přepudrovat - ale to mu za tu cenu odpustím (na e-shopu za 109 Kč!). Ono taky záleží na tipu pleti, make-upu a báze.